Några bekanta ansikten från Fagersta och Gävle dök upp på sommarlägret.
Några bekanta ansikten från Fagersta och Gävle dök upp på sommarlägret.

Nu har vi klarat av tre pass till på JKA:s årliga sommarläger. På dagens första pass med sensei Bura 8 dan fortsatte vi att träna hastighet i slag. Vi fick träna först från stående och två slag med samma arm, där det andra är utan hikete. Sedan samma sak men tre slag – två utan hikete. Detta för att öva upp själva armens hastighet och kortaste vägen. Vi gjorde samma sak med små steg framåt och sedan i kiba-dashi. Sedan avslutade vi med stjärnan.

Kime – kraftkoncentration på eftermiddagen

På eftermiddagspasset tränade vi graderingstekniker till Shodan, kihon och kata. Vi hade Bengt Sonesson 6 dan som instruktör och han förklarar väldigt utrycksfullt vikten av kime och kraft i teknikerna.

Sista passet var också det med Bengt Sonesson och hade fokus på teori kring vikten av att hämta karate i kroppen. Det är inte i armarna och benen som teknikerna sitter utan i kroppen nedanför naveln – ”Tanden” centrum för ki (livsenergin). Därav också ordet kime – koncentration av energi, när hela kroppen spänner sig i det maximala kraftögonblicket. Vi tränade praktiskt oi-tsuki fram i zenkutsu-dashi, sedan två och två kizami-tsuki och gyaku-tsuki. Sedan gjorde vi kraftfulla tekniker från kukutsu-dashi, zenkutsu och kiba-dashi. Vi avslutade med Ju Ippon kumite i 15 minuter.

Nu är det bara sju pass kvar!

Tre pass till på träningslägret i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

stepaniakhlb@mailxu.com brightlyhlb