Hundratals karatekas på plats i Malmö.
Hundratals karatekas på plats i Malmö.

 

Det är bra uppslutning på JKA:s årliga sommarläger i Malmö – runt 100 personer har kommit för att träna i värmen med några av Nordens bästa instruktörer. Första passet med sensei Jörgen Bura, 8 dan ägnades åt lägrets tema; hastighet i kihon. Bura betonade vikten av att träna kihon, kihon, kihon… för att bli bättre och utveckla sin karate. Du behöver bara en kvadratemeters yta för att träna kihon, inte mycket plats behövs. Kihon är grunden till allt. Och för att få upp hastigheten ska vi gå rakaste vägen och inte ha några onödiga rörelser. Detta har vi tränat mycket hemma med sensei Dag så det kändes bra! Hela första timmen tränade vi enbart på att gå ner i zenkutsu-dashi gedan barai med så lite onödiga rörelser som möjligt och med full, explosiv hastighet. Sedan lade vi till oi-tsuki. Sista halvtimmen tränade vi på tajming genom att möta ett slag med tryckande age-uke i armhålan.

Eftermiddagsträning med Bassai Dai
På eftermiddagen hade vi först lite kihon med slag och blockeringar med sensei Bura, sedan delade vi upp i två grupper, där alla 1 kyu fick träna Bassai Dai med sensei Leslie Jensen 7 dan. Vi gick igenom varje teknik noggrant och Jensen pratade mycket om förflyttning av tyngdpunkten och hur det bidrar till både hastighet och styrka.

Höft och hastighet med Ted  på kvällen
På sista kvällspasset var det mycket varmt. Vi var 40 karatekas i ett litet rum utan mer än en liten golvfläkt. Sensei Ted Hedlund 7 dan hade en mycket bra träning i grunder och hur vi slår snabbt genom att gå så rakt som möjligt, inte ut med armbågen och hjälpa till med höften. Vi tränade oi-tsuki, gyakutsuki, och blockeringar följt av gyaku-tsuki med bra höftrörelse. Vi tränade på att slå och blockera i tajming med fotnedsättning så sent som möjligt. Också detta har vi tänat mycket hemma med Dag, så det kändes skönt.

Nu ska jag äta frukost och sedan köra tre pass till! Ikväll ansluter Ann.

/Osu Katarina

Hundratals tränade i värmen på sommarlägret i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

stepaniak@mailxu.com ballas_elvina@mailxu.com