Gammal och ung kan träna karate

Barnträning

Det är aldrig för sent att börja träna karate. Många tränar karate för att lära sig självförsvar eller för att tävla på elitnivå. Andra tränar bara för att det är roligt eller för motionens skull.

I Shotokan ökar du ditt välbefinnande, din kondition, styrka och smidighet. Din kropp finner harmoni och samtidigt lär du dig självförsvar.

Karlstad Shotokan Karate har medlemmar i alla åldrar, från sju år upp till 50-plus. Vi har delat upp träningen i en barngrupp och en vuxengrupp. I barngruppen kan du träna tills du fyller 13 år för våra instruktörer Phuong Do. I vuxengruppen tränar alla tillsammans; nybörjare upp till svartbälten som utövat karate i mer än 20 år, under ledning av sensei Dag Syversen, 5:e dan.

Vi tar in nybörjare i början av varje termin – både på våren och hösten.

Det går bra att träna i vanliga träningskläder i början, om du är osäker på om karate är ”din grej”. Vill du fortsätta träna ska du skaffa dig en karate-gi – en vit dräkt i bomull, med bälte. Det finns olika modeller och prisklasser. Båda grupperna tränar måndagar och onsdagar på Sundsta Idrottshus C-salen.

Välkommen att hälsa på och titta på en träning eller komma och provträna innan du bestämmer dig!

Kontakta någon av våra instruktörer via ett mail så får du veta mer – Kontakta oss

klaman_soledad@mailxu.com schweikerlizabeth@mailxu.com