Ann och Katarina med Esko och Jaana från Gävle.
Ann och Katarina med Esko och Jaana från Gävle.

 

Nu närmar det sig slutet på sommarlägret i Malmö. Bara ett pass kvar och det känns riktigt tråkigt. Det har varit ett bra och roligt läger! På dagens första pass hade alla brunbälten träning med Miroslav Unic, 6 dan. Vi började med Taikyoku shodan och gick sedan över till att göra katan i kumite-stil, där vi går bakåt istället. Inte helt lätt att få till det;-) Vi gjorde olika kombinationer på detta sätt. Bak i kukutsu-dashi och fram kizami-tsuki eller bak zenkutsu-dashi och fram oi-tsuki, gyaku-tsuki.

Vi gick sedan över till en kul övning två och två. Den ena slår oi-tsuki yodan, den andra blockerar med age-uke och slår gyaku-tsuki. Slaget blockerar den andre i sin tur med soto-uke och snurrar sedan vidare runt och gör slag yoko empi i ryggen på motståndaren.
Denna övning utvecklade vi sedan med annan blockering och svep efter yoko empi.

Vi gjorde också lite kihon fram oi-tsuki, bak soto-uke, snurra runt och göra uraken, gyaku-tsuki.

Basic för alla svartbälten
Svartbältena hade ett pass med mycket basic kihon. Först bara bakåt i zenkutsu-dashi för att lära sig inte lyfta på hälen utan förflytta tyngpunkten över stödjebenet som ska vara fast i golvet. Sedan la de till oi-tsuki jodan och chudan samt age-uke. De gjorde också övningar två och två där den ena gick fram oi-tsuki och den andra blockerade age-uke, gyaku-tsuki. Sedan samma sak i tre steg med slag jodan, chudan och gedan och blockering bakåt age-uke, soto-uke och gedan barai åt sidan.

På eftermiddagspasset hade brunbälten träning med sensei Bura och övade olika bunkai i Bassai dai. Teknik 1 – blockering mot oi-tsuki samt teknik 6 ta mae-geri och kasta iväg genom att ta ett steg framåt med samma ben. Vi gjorde också teknik 38 och 39 gedan sukui uke, där man blockerar mae-geri samt teknik 18 där man tar tag i armen på motståndaren, grabbar tag och sparkar i ljumsken medan man drar den mot sig. Vi avslutade träningen med Bassai dai.

Bra genomgång av Enpi
På katapasset med Miroslav Unic var det jätterolig träning på Enpi. En väldigt bra genomgång, bland annat om vikten av tajming och samtidighet och att händerna måste börja annars blir man färdig för sent.

På kvällspasset hade alla brunbälten träning i Ippon kumite, Ju ippon kumite och fri kumite. Blockera starkt är det viktigaste och kontra starkt med kontroll och tydlighet, sedan tillbakadrag och backa.

Imorgon gör vi ett sista pass, sedan åker vi hem till Karlstad!

 

12 roliga träningspass i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ivanoff.erica@mailxu.com harriston@mailxu.com