Katarina Lindström har tagit svart bälte - Shodan.
Katarina Lindström har tagit svart bälte – Shodan.

 

Efter 13 träningspass på sommarlägret i Malmö var det dags för gradering till Shodan. Sista träningspasset hade vi med sensei Ted Hedlund 7 dan och han gick noga igenom vad som krävs av var och en för att klara graderingen. Sju personer, med tillsammans över 300 års karateerfarenhet bedömer graderingen med Europas chefsinstruktör, sensei Jörgen Bura 8 dan i spetsen. ”Du kan inte fuska eller lura dessa personer”, betonade Ted. Viktiga saker vi ska visa upp är bra höftrörelser, kime, tajming (samtidighet fot hand), bra ställningar och sist med inte desto mindre viktigt ”spirit” eller karatehjärta.

Det var 19 personer som graderade sig till Shodan och efter kihon fick vi göra Bassai dai och ytterligare en Hean-kata. Jag fick göra Heian nidan. Sedan var det Ju ippon kumite och sist Ju kumite. Kihon och Ju ippon kumite gick relativt bra, trots stor nervositet. Den fria kumiten var katastrof, men denna gång räckte det ändå hela vägen.

träningskort
13 träningspass på sommarlägret i Malmö avklarade.

Det känns otroligt skönt och härligt efter allt nötande. ”Alla har sin väg i karate”, som sensei Björn Grünstein brukade säga. För en del talanger går det snabbt. Jag har kämpat i drygt 7 år efter min förmåga och inte alltid haft det lätt. Sensei Dag har haft stort tålamod. Stort tack till Dag och Ann för all bra träning och stöttning som lett fram till detta!

Katarina har tagit Shodan – svart bälte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

marsolek@mailxu.com wegge_tasia@mailxu.com