Här är alla som tränade under graderingslägret i Gävle.
Här är alla som tränade under graderingslägret i Gävle.

 

Det var ett både roligt och lyckat graderingsläger i Gävle i helgen. Ellen Sundqvist och Sofia Turzik gjorde en bra gradering och belönades med nya bälten. Ellen har fått sitt första bruna bälte – 3 kyu och Sofia det första blå – 5 kyu. Ellen och Sofia var de enda från klubben som graderade sig, men Katarina, Ann och Dag var med och tränade. Dag Syversen 4 dan var också instruktör tillsammans med Gävles Per Bergman, 4 dan. Första passet på lördagen höll sensei Dag i och det var fokus på slag med full kime och spänning i hela kroppen, men med full avslappning mellan slagen. Vi fick träna genom att öppna handen så fort vi slagit för att enklare slappna av. Vi tränade sedan på samma sätt men med förflyttning i zenkutsu-dashi. Först oi-zuki och sedan Gyaku-zuki. Sedan blev det träning med blockeringar och slag samt kombinationen zenkutsu-dashi oi-zuki kiba-dashi yoko enpi och steg fram oi-zuki över till zenkutsu-dashi igen.

DSCF7528
Ellen och Sofia tränar kata inför graderingen.

Lördagens andra pass med Per Bergman tränade vi mae-geri och att få rätt rörelse med höften fram och tillbaka. Vi gick också igenom höftrörelsen vi blockering och att ha bakre benet lite böjt vid blockering för att sedan sträcka ut vid slaget. Sedan blev det träning i ippon kumite. Dagen avslutades med jo-stav och snabb genomgång av de fem katorna i ”Björns stil”, Kuma ha. På kvällen åt vi jättgott på restaurang Mesopotamia.

På söndagen var det först lite sparkar – yoko-geri keage och kekomi. Sedan blev det kata-träning och genomgång av Heian Yondan, Heian Godan, Tekki Shodan och Bassai Dai.

Se fler bilder från lägret här.

Lyckat graderingsläger i Gävle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sealander_hlb@mailxu.com