Karlstad Shotokan Karate deltog med 12 personer på graderingslägret i Gävle
Karlstad Shotokan Karate deltog med 12 personer på graderingslägret i Gävle

 
Hela 12 personer åkte från Karlstad till Gävle förra helgen för att vara med på graderingslägret med sensei Dag Syversen 4 dan och Per Bergman 4 dan. Vi som åkte var Dag, Ann, Phuong, Thorbjörn, Linus, Ibrahim, Katarina, Leon, Jacob och Leons mamma Marie, samt Lotta och Ellen som var de enda i gänget som skulle gradera sig. Eftersom det var ett graderingsläger var det mycket fokus på de basala teknikerna och kihon.

Första dagen blev det oi-zuki, gyaku-zuki en hel del sparkar, mae-geri, mawashi-geri, yoko-geri och ushiro-geri. Vi tränade också ippon-kumite. Efter första timmen delade vi upp gruppen och brun och svartbälten körde kata; Tekki Shodan, Bassai dai och Kanku dai, med lite bunkai. Sist på dan blev det också jo-stav för de som var intresserade. Och vår avlidne och saknade sensei Björn Grünstein tittade på oss från porträttet på väggen, och är säkert glad att vi för traditionen vidare (kanske skakade han också på huvudet när hans såg hur dåliga vi är…:-)).

Jacob, Lotta, Ellen och Sean har härlig klubbgemenskap på hotellet.
Ibra, Jacob, Lotta, Ellen, Leon och Linus har härlig klubbgemenskap på hotellet.

 

Mys på hotellet och turkisk restaurang

På kvällen slappade vi och myste på det prisvärda hotellet mitt i stan och åt gjorde vi på den turkiska restaurang Mesopotamia dörr i dörr. Väldigt gott kolgrillat kött och smaskiga såser – några av oss fick till och med ner en oxfilé på 300 gram.

Lotta och Ellen är glada över sina nya blå bälten.
Lotta och Ellen är glada över sina nya blå bälten.

 

Grattis till blått bälte Lotta och Ellen!

Andra dagen blev vi ordentligt varma när Dag körde igång med graderingsträning i form av kihon med mycket övningar för höften, alla heian-kator, tekki, bassai och kanku dai.

Sedan var det dags för gradering av de som skulle upp till 5 kyu eller högre. Ellen och Lotta gjorde en fantastiskt bra gradering, med bra tekniker och stark spirit. Grattis tjejer!

 

Ippon kumite till 5 kyu, med bra spirit.
Ippon kumite till 5 kyu, med bra spirit.
Ett stort gäng från Karlstad på graderingslägret i Gävle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

scotland.kent@mailxu.com