Klubbläger i Karlstad med deltagare från både Ljusdal och Fagesrta.
Klubbläger i Karlstad med deltagare från både Ljusdal och Fagersta.

 

I helgen laddade vi upp med mineralvatten och bananer och beväpnade med jo-stavar och våra bara händer begav vi oss till Färjestadsskolan där det var träningsläger med Dag Syversen 4 dan. Det var bra uppslutning från klubben och vi är särskilt glada över att Tony och Nedjo från Fagersta och Sabine och Ann-Christin från Ljusdal gästade oss så långväga ifrån. Det var ett väldigt bra läger med fokus på träning inför graderingarna senare i höst – det betyder mycket grundträning med kvalitet.

Slag, sparkar och blockeringar på lördagen

Vi började träningen i lördags med att träna Oi-zuki och Dag förklarade vikten av timing med kimé i precis rätt ögonblick. Handvridning, spänning av kroppen, samtidigt som fotnedsättning och med andningen som hjälp för att få bästa möjlig kraft i slaget. Vi tränade sedan sanren-zuki, mae-geri oi-zuki och andra kombinationer. Sedan tränade vi mae-geri, med högt knälyft och tillbakadrag. Vi hade träning i par med bältet fastknutet vid knät för att se till att vi verkligen lyfte knät. Bra och nyttig övning!

 

Träning i par med Jo-stav.
Träning i par med Jo-stav.

 

Resten av träningen övade vi blockeringar med sned höft och tränade på att ha bakre benet böjt för att få en rak höftlinje. Vi tränade tre personer tillsammans där en höll fast knät och den andra vaden. Bara höften fick röra sig. Vi avslutade med att träna Kanku Dai och jo-stav. Jo-träningen gick ut på att göra den första katan både åt rätt håll och sedan spegelvänt – så det gällde att vara koncentrerad och hålla koll på hjärncellerna.

Ippon kumite och kata på söndagen

Söndagen tränade vi lite svårare sparkar – ushiro-geri, yoko-geri kekomi men också kokutsu-dashi och shuto-uke. Sedan blev det ippon kumite med slag, sparkar och blockeringar som vi övat tidigare på dagen. Vi avslutade träningen med alla Heian-kator och Tekki-Shodan.

Ett väldigt matnyttigt läger för alla som var med! Bra uppladdning för graderingarna i december. Tack sensei Dag för bra och pedagogiska genomgångar av grunderna!

Mycket matnyttigt på klubbens träningsläger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

odenheimer@mailxu.com