Yavar och Shiro från Fagersta, Per från Gävle, Sean och Katarina.
Yavar och Shiro från Fagersta, Per från Gävle, Sean och Katarina.

 

Det var riktigt hårt arbete att träna karate andra dagen på sommarlägret i Malmö. Redan när första passet började stekte solen ordentligt. Musklerna var stela och vi hade ont lite här och var. Första passet med sensei Bura tränade vi sparkar, mae-geri, mawashi-geri och yoko-geri kekomi. Vi fick träna knädrag och tillbakadrag och att foten ska vara redo för mae-geri med upprät fot redan när foten lämnar golvet.

På eftermiddagen fortsatte dan-träningen med Bura och vi tränade samma tekniker som på måndagen, men också alla sparkar och zenkutsu-dashi, soto-uke, uraken, gyaku-zuki samt kokutsu-dashi, shuto-uke, zenkutsu dashi, nukite. Också på det här passet var det mycket fokus på knädrag och vi fick turas om att sitta ner och hålla ut armarna medan den andra skulle sparka över utan att stöta i armen. Bura instruerar på engelska istället för danska så vi förstår bättre. Han har bra och tydliga genomgångar och höjer rösten på ett schysst sätt när vi måste skärpa oss.

– Jag är inte arg på er, men det är mitt sätt att markera att ni måste anstränga er mer för att göra rätt, sa Bura.

Sista passet för dagen tränade brunbälten med landslagstränaren Miroslav Unic, 4 dan och det var ganska avancerad kumiteträning, (tyckte Katarina i alla fall…). Bland annat fick vi göra Taikyoku Shodan, men där vi gick bakåt i defensiv ställning istället för framåt  (alltså helt bakvänt) och det var svårt att hänga med i vändningarna. Sedan gjorde vi olika kombinationer med slag och blockeringar, först ensamma – sedan två och två. Vi avslutade med en övning tre och tre där personen i mitten i högt tempo fick göra kizami på de två andra  – en av personerna fick flytta sig, så att vi fick träna avståndsbedömning och hålla skärpan uppe.

Svetten bara forsade av oss efter denna intensiva träningsdag – i morgon tar vi nya tag!

 

 

Tufft i värmen andra dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

harristonvalentin@mailxu.com muschett172@mailxu.com