I 26 graders värme har ett 100-tals karatekas från olika håll tränat på årets sommarläger på Enighet i Malmö. Här kommer en rapport från första dagen från Sean och Katarina på plats i hettan:

Sean och Katarin på sommarlägret 2014
Sean och Katarina på sommarlägret 2014

 

På förmiddagen var det genomgång i lugnt tempo av slag, där vi analyserade vad som gav kraft och hastighet. Vi fick lära oss vikten av hikete (tillbakadraget av motsatt arm som ger fart). Vi fick också träna slag med höftvridning och steg framåt med tajming. Fotnedsättning, slag höft och hikete – allt måste ske samtidigt – och det är bra att öva långsamt och analysera, enligt sensei Bura.

Det var Jörgen Bura, 7 dan från Danmark som höll i första passet. Han inledde med lite japansk visdom med budskapet att man måste tömma koppen för att kunna fylla på med mer kunskap. Så det är ingen idé att tro att det man lärt in är rätt, utan lyssna och ta in som det var första gången.

Efter lunch var det dan-träning med Bura för de som ska gradera sig till Shodan – svart bälte. Men alla som hade 1 kyu fick vara med för att vi ska vetta ”vad som komma skall”, så både Sean och Katarina var med. Vi han bara gå igenom zenkutsu-dashi gedan barai, sanren-zsuki framåt och age-uke och gyaku-zuki bakåt, mest på grund av att många gjorde fel i den första tekniken – lyfte armen eller gjorde efterrörelser. Men tack vare att sensei Dag gått igenom detta med oss hela terminen fick vi från Karlstad inga anmärkningar (trots att vi stod längst fram). Bura betonade också att vi ska gå naturligt bakåt över stödjebenet utan att lyfta på foten.

Efter en halvtimmes vila tränade vi brunbälten kvällspasset med sensei Ted Hedlund, 7 dan och det var samma övningar som på förmiddagen men med mer kime och hastighet. Vi gjorde också lite fri kumite.

Eftersom vi åt veganlunch blev det grillat på indisk restaurang på kvällen. Det var vi värda!

 

Gott med grillat
Gott med grillat!

 

Svettigt på sommarlägret i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

brassardhlb baldinger-grace@mailxu.com