I helgen har Phuong, Jennie, Paul och Gustav varit på utbildning.

Klubben är sedan tidigare certifierad för ”Trygg förening för alla” och efter dagens utbildning innebär det att vi behåller certifieringen i ytterligare tre år framåt.

Dagen började med en föreläsning av skidåkarna Anna Jönsson Haag och Emil Jönsson, båda har flera OS- och VM-medaljer på meritlistan.

Blandat med lite humor berättade de om sin karriär och vad som gjorde att de fortsatte med just skidåkning.

Huvudtemat för förmiddagen var att träning ska vara roligt och alla ska känna sig trygga när de befinner sig på träningen. Förmiddagspasset avslutades med en expertpanel bestående av barn som fick svara på frågor bland annat; Varför man tränar? Hur en bra ledare ska vara?

”Trygg förening för alla” är ett bevis på att vi i klubben är utbildade och aktivt jobbar med att förebygga mobbing och diskriminering. Utbildning och certifieringen arrangeras av Karlstad kommun i samarbete med Rädda Barnen, Sensus, SISU Idrottsutbildarna och Värmlands Idrottsförbund.

Under eftermiddagen hade vi både teoretiska och praktiska pass med några idrottskonsulenter, fritidskonsulenter och Anna och Emil. Vi gick igenom barnkonventionen, positiv föräldraklimat och fyra dimensioner av rörelseförståelse (Den sociala, den fysiska, den psykologiska och den idrottsliga dimensionen).

Som ni kan se så passade Anna och Emil på att ta en bild med oss. Snälla som vi är så ställde vi självklart upp.

Här kan du läsa mer om vad ”Trygg förening för alla” innebär och även ta del av klubbens handlingsplan – ”Trygg förening för alla”

Trygg förening för alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

regesterhlb@mailxu.com