Deltagarna på garderingslägret kom från Ljusdal och Gävle i norr till Fagersta och Haninge i söder.
Detta trevliga gäng deltog på graderingslägret i Karlstad – deltagare från Ljusdal och Gävle i norr till Fagersta och Haninge i söder.

 

Bra och nyttig basic-träning var temat för graderingslägret i Karlstad den 30-31 maj med sensei Dag Syversen 4 dan. Många svartbälten deltog denna gång och det var bara tre som skulle gradera sig, men alla behöver träna på grunderna i karate och förbättra sina tekniker och Dag är väldigt bra på att förklara och sporra oss att bli bättre. På lördagen tränade vi oi-zuki och yaku-zuki med tajming, kiba-dashi med övergång till zenkuzu-dashi och zuki, där vi tränade på att låta rörelsen utgå från höften. Sedan blev det mer kihon i form av kokotsu-dashi och shuto uke, fram och tillbaka och med övergång till zenkutsu och gyaku-zuki. Sedan byggde vi på med Mae-ashi geri och Nukite.

Fem klubbar var med på lägret

Vi tränade också sparkar med ordentligt tillbakadrag – mae-geri, mawashi-geri, yoko-geri kemomi och keage. Efter kataträning Heian Yodan, Heian godan och Tekki shodan blev det ippon kumite. På söndagen var det mer kihon-träning, kata och avslutning med jo i Björn Grünsteins anda – Kuma ha (Björns väg). Vi körde alla fem kombinationerna.Fem klubbar var representerade på årets graderingsläger. Förutom deltagarna från Karlstad var det Fagersta karate (Stefan Torbjörnsson, Bengt Karlsson, Yvonne Englund-Karlsson samt Nedjo Todorovic), Haninge budo klubb (Kristina Milenkovic), Ljusdal karate (Sabine Rohwe och Victor Silen Nordlöw) och Gävle karate (Jaana Pulkis). Kul med alla långväga gäster! På lördagskvällen var vi ute och åt middag på Brasseriet.

Grattis till tre nya blåbälten!

Alla tre klarade graderingen Måns Jansson, 5 kyu ,  Victor Silen Nordlöw , 4 kyu och Ellen Sundqvist                   4 kyu.
Alla tre klarade graderingen Måns Jansson, 5 kyu ,
Victor Silen Nordlöw, 4 kyu och Ellen Sundqvist 4 kyu. Grattis!

 

Måns och Ellen från Karlstad och Victor från Ljusdal kämpade på bra under lägret (graderingen börjar ju redan första dan…) och gjorde bra ifrån sig när det väl var dags för examinationen. Grattis till era nya bälten! Måns fick första blå bältet, 5 kyu och Ellen och Victor andra blå bältet, 4 kyu. Bra jobbat!

Kul graderingsläger i Karlstad – tre fick nya bälten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ivanoff@mailxu.com jervis@mailxu.com