Katarina och Sean på färde träningsdagen i Malmö
Katarina och Sean på färde träningsdagen i Malmö

 

Fjärde dagen på Malmölägret är avklarad och jag och Sean har tränat 12 karatepass på fyra dagar – lika mycket som vi vanligtvis brukar göra på fyra veckor. Så vi är rätt trötta nu men glada, för det har varit väldigt kul och lärorikt att få träna för några av Sveriges och Europas bästa instruktörer.

Kanske alla var lite trötta idag för första passet började med att vi fick stå stilla, tysta i 15 minuter. Sensei Bura väntade på något , men vi visste inte vad. Vi började rätta till i leden, undrade om vi stod fel och några skruvade på sig, med Bura var tyst och väntade. Till slut bad Sensei Ted Bura om att få prata med oss. Han tillrättavisade oss ordentligt ”- Ni är så dumma!”, ”shame on you!”. Bura berättade första dagen att karate börjar och slutar med respekt – ändå var det bara tre personer av 100 som stod med fötterna ihop i Hanmi. Sedan den starten har vi lärt oss vår läxa och alla står på prydliga led i korrekt ställning.

På dan-träningen på eftermiddagen var det genomgång av alla Heian-kator och teori-förhör när det gäller viktiga tekniker, antal tekniker och kiai. Sedan blev det Tekki Shodan och Bassai dai.

Sista passet idag med sensei Bura och sensei Unic var det ippon kumite i par. Först gjorde vi Ippon Shobu, sedan Ju Ippon (fri fight). Allt är tillåtet i Ju Ippon fick vi lära oss (till och med att sparka i skrevet) bara det görs med kontroll. Svettigt pass men kul och omväxlande eftersom vi bytte motståndare hela tiden.

Och sensei Bura som enligt honom själv aldrig ger beröm hade inte några tillrättavisningar utan sa ”- You are not so bad”. Så vi känner oss nöjda med dagen och sommarlägret så här långt. Nu är det bara sista dagen kvar.

 

Vi är rätt möra nu – men nöjda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

reutzel dauphinaissofia@mailxu.com