Alla hårt kämpande hjältar från Karlstad
Alla hårt kämpande hjältar från Karlstad

 
Karlstad Shotokan Karate fick med sig en hel hög av glimmande pokaler hem efter tävlingarna i JKA Cup i Gävle förra lördagen. Klubben gjorde fantastiskt bra ifrån sig och tog fem guld, tre silver och två brons. De som tävlade var Måns, Oskar, Lotta, Ellen, Leon, Ibrahim, Phuong. Dag och Jennie var domare och Ann höll ställningarna i sekretariatet.

Första tävlingen för Måns

Måns visade upp bra spirit och kämparglöd
Måns visade upp bra spirit och kämparglöd

 
JKA Cup var premiär för Måns i tävlingssammanhang och det gav mersmak eftersom han tog hem guld i både kumite och kata. Han skulle egentligen bara ha tävlat i kumite, men eftersom det bara var en kille anmäld i klassen kata 9-4 kyu, så bad Dag Måns att ställa upp i tävlingen. Och när sensei frågar kan man inte säga nej…
– Jag fick frågan bara två minuter före tävlingen, så jag hann inte blir nervös, berättar Måns som slog ett grönbälte i sin första kata-tävling.

Ellen och Lotta gjorde också mycket bra ifrån sig. Ellen tog silver i Kata i klassen flickor 13-15 år och Lotta tog bronset. I kumite blev Lotta guldmedaljör efter en riktigt bra match. Oskar som vid det här laget är mycket rutinerad i tävlingssammanhang tog guld i kata för pojkar 13-15 år. Jacob gjorde en mycket bra match i kumite men blev utslagen av kullen som sedan vann hela tävlingen.

Kumiteträning som gett resultat

Värdig silvermedaljör med pokalen
Värdig silvermedaljör med pokalen

Leon har varit en av dem som flitigast tränat på de extra kumite-passen på söndagar. Och det lönar sig. Leon tog hem silvret i klassen pojkar 10-12 år.
– Som tränare känner jag mig riktigt stolt, Leon kämpade som en riktig krigare, säger sensei Dag.

Seniorerna Ibrahim och Phuong gjorde en storstilad uppvisning i kata och tog guld och silver i den öppna klassen för herrar. I kumite tog Ibra brons.

Så det slutade med att gänget från Karlstad fick med sig riktigt mycket packning hem. Inte mindre än 10 pokaler i blänkande metall. Bra kämpat allihop!

Svettig färd i minibuss

Vägen till och från Gävle var en het upplevelse, men inte så behaglig. Den hyrda minibussen saknade luftkonditionering. Så gänget var rätt möra vid hemkomsten. Och på söndagen var gradering för Måns, Ellen och Lotta samt hela barngruppen.
 

Några har slocknat och sover gott
Några har slocknat och sover gott
Stor skörd av pokaler på JKA Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

kriegel-melania@mailxu.com