Det var bra uppslutning på helgens läger i Karlstad med Dag Syversen 4 dan, och alla som var med fick en ordentlig drillning i karatens grundtekniker. Mycket höftträning och balansförskjutningar. På lördagen var det först kihon-träning med oi-zuki, gyaku-zuki, shuto-uke först stående och sedan i rörelse framåt och bakåt med tajming.

Minea Pudas var en av deltagarna från Fagesta som tagit sig till Karlstad
Minea Pudas var en av deltagarna från Fagesta som tagit sig till Karlstad
Vi fick träna höften i kiba-dashi med slag rakt fram, vridningar åt vänster och höger med gyaku-zuki och age-utke. Sedan var det grundli g träning av mae-geri, där vi fick lära oss att dra tillbaka benet ordentligt och snärta till med höften när vi sparkar. Samma princip i yoko-keage som vi också tränade.

Välförtjänt iddag på restaurang Mezze
Vmälförtjänt iddag på restaurang Mezze

 
Sista timmen blev det uppdelning i lag tre och tre där vi gjorde ”Stjärnan” och fick träna på samarbete och att anpassa oss efter varandra så att vi gjorde i takt. Vi avslutade med jo-stav som brukligt. På kvällen var det middag på den turkiska restaurangen Mezze i Karlstad. Lite väntan på maten när vi var så många, men det smakade gott:-)

 
power

 
På söndagen var det fortsatt genomgång av grundtekniker och kime. Sedan blav det övningar två och två med att flytta sig undan en mae-geri och kontra med gyaku-zuki. Sedan gick sensei Dag noggrant igenom Heian Godan och vi fick avsluta med lagkata inför domare. Dagen avslutades med att träna slag mot pelare och kontroll.

Bra grundträning på helgens läger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

hickock_florencia@mailxu.com