Phuong blev guldmedaljör i kata

Karlstad Shotokan Karate gjorde stora framgångar på JKA-riksmästerskapen i Malmö i helgen. Där möttes Sveriges främsta idrottsmän i vår stil JKA Shotokan (Japan Karate Association), världens största karate-stil och vi gjorde mycket bra ifrån oss. Tre guld och två silver-medaljer fick vi med oss hem.

Phuong Do vann guld i kata i öppna seniorklassen. Han mötte Sebastian Tkacz från Landskrona i finalen och gjorde katan Gojushiho-Sho. Sean Taylor tog guld i öppna klassen i kumite för juniorer, där han slog Ibrahim Husseini som tog hem ett silver åt klubben. Ibrahim blev knockad i matchen före och var i så dålig form att han inte borde ha tävlat. Läkaren har beordrat flera veckors vila och vi hoppas att han kryar på sig snart.

Oskar gör Tekki Shodan

Sean tog dessutom ett silver i kumite i klassen 16-17 år. Oskar Brusgård imponerade stort i kata för kadetter 16-17 år där han tog guld. Han gjorde katan Heian Godan i finalen.

– Det är jättekul att det gick så bra för oss, säger en stolt sensei Dag. Synd bara att Ibrahim blev skadad.

Leon, Gustav och Leo gjorde också en väldigt bra tävling. Leon var den som kom närmast final. Stort tack till alla föräldrar som var med och ställde upp under tävlingarna.