Årets första träningsläger i Gävle var välbesökt
Årets första träningsläger i Gävle var välbesökt

 

I helgen var det dags för vårt första gemensamma träningsläger i vår landsända utan Björn Grünstein, vilket kändes lite ovant. För första gången fick vår egen sensei Dag Syversen 4 dan och Per Bergman 4 dan från Gävle ta hand om rodret. Det blev ett välbesökt läger på Gävle Shotokan Karate, där vi fick med oss mycket matnyttigt från två utmärkta instruktörer – med olika sätt att lära ut. Ett 50-tal personer deltog från Ljusdal i norr till Karlstad i söder, varav två från Björns klubb i Haninge.

Uppvärmning för alla "viga" karatekas
Uppvärmning för alla ”viga” karatekas

Kihon, kata och jo

Första dagen hade vi ett gemensamt träningspass med kihon och mycket fokus på höften och tajming. Sedan delade vi upp gruppen så att Dag tränade 3 kyu och neråt medan 2 kyu och uppåt tränade Bassai Sho med Per. Från Karlstad var det Dag, Ann, Phuong, Oskar, Lotta, Ellen, Linus, Gustav, Magnus och Katarina som var med. Första dagen avslutades med Jo, vilket var helt nytt för Lotta och Ellen.

Turkiska spett och Nutella-mackor

På kvällen checkade vi in på Hotell Aveny och åt mycket och gott på den turkiska restaurangen Mesopotamia alldeles intill. Frukosten på hotellet var också okej, Phuong gav toppbetyg åt burken med Nutella (mums) och Ann gav minuspoäng för bristen på havregrynsgröt. Andra träningsdagen fortsatte vi med kihon i olika kombinationer för att träna höft och balansförskjutning. Vi tränade också mae-geri och balans. De högre graderade gjorde armbågstekniker med Per och bunkai på Bassai Sho. Sedan blev det träning på katan Jion med Dag och en omgång med jo. Tack Per och Dag för ett nyttigt och roligt läger – det lovar gott för framtiden!

Nästa träningsläger blir i Karlstad den 5-6 april. Graderingslägret blir i Fagersta den 24-25 maj.

Bakre raden: Linus, Ann, Magnus, Phuong, Katarina. Främre raden: Oskar, Gustav, Ellen och Lotta
Bakre raden: Linus, Ann, Magnus, Phuong, Katarina. Främre raden: Oskar, Gustav, Ellen och Lotta
Lyckat träningsläger i Gävle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

eisenbergerstacie@mailxu.com schweiker142@mailxu.com