Klubben SM-medaljörer Phuong, Sean och Ibrahim. Grattis!
Klubbens SM-medaljörer Phuong, Sean och Ibrahim. Grattis!

Det blev tre gulmedaljer och två silver till Karlstad när Shotokan-SM i Karate avgjordes i Sollentuna i helgen. Phuong Do tog silver i kata individuellt och guld i lagkata. Ibrahim Husseini tog silver i kumite för juniorer och Sean Taylor tog guld i både kata och kumite i klassen kadetter 14-15 år.

–Det är stort av en liten klubb från Karlstad att ta så många SM-medaljer . Det visar att vi har hög kvalitet på träningen och målmedvetna medlemmar som är villiga att slita hårt för att ta medalj, säger klubbens huvudinstruktör Dag Syversen.

Förberedelse för EM i Portugal
Phuong Do och Ibrahim Husseini ingår i landslaget och ska representera Sverige vid JKA EM i Portugal 22-24 november. Som förberedelse inför Europamästerskapen tävlade Phuong Do även i lagkata tillsammans med Sam Biranvand från Fagersta och Sebastian Tkacz från Landskrona – och det blev SM-guld för trion, vilket lovar gott.

Dubbla SM-guld för ung talang
15-årige Sean Taylor visade fantastiskt god form och fin rutin trots sin låga ålder. Han tog hem guldet i både kata och kumite, vilket gör honom till en av Sveriges mest lovande karate-talanger just nu.

Husseini i jämn match
Ibrahim Husseini gick en jämn match i finalen mot Victor Bull från Malmö. När det var 30 sekunder kvar satsade ha allt på en offensiv, men det räckte inte utan Bull avgjorde.

–Det var vinna eller försvinna som gällde och tyvärr gick det inte hela vägen den här gången, säger Ibrahim

Svensk mästare i kumite för seniorer blev Celal Celepli – också han upplärd i Karlstad Shotokan Karate. Mellan 1992 och 2001 tränade han för Dag Syversen och har sedan gjort karriär som en av Sveriges främsta kumite-utövare.

Tre SM-guld och två silver till Karlstad Shotokan Karate

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

trudeau.ciera