bassaidaiLite miljöombyte blir det i sommar då det är träning på Skogsbackeskolan, måndagar och torsdagar klockan 18.00. Idag var det premiär i den nya träningslokalen och trots lite hårt golv blev det givande 80 minuter träning med fokus på grundtekniker. Gänget som tränade var Dag, Sean, Katarina, Oskar och nytillskottet Leon. Ann var också där och styrketränade. Vi tränade slag, med fokus på hikiwasa (tillbakadrag) och kime. Vi tränade speciellt på att hitta kime genom att spänna buken och stjärten i precis tätt ögonblick – alltså när vridningen sker och slaget fullbordas (typ…).
Sedan blev det alla blockeringar, oi-zuki och gyaku-zuki samt sparkar. Vi gjorde mae-geri och yoko-geri kekomi åt sidan med två bänkar ovanpå varandra på varje sida för att vi skulle dra upp knät ordentligt. En mycket jobbig och svår övning.

Vi avlutade med lite Bassai Dai, där vi tränade på att få till teknikerna lika grundligt och kraftfullt som i början av träningen.

Jättekul träning som vanligt! Hoppas att fler hänger på nästa gång. Sommarträningen kostar bara 200 kronor och betalas in på klubbens konto.

Katarina

Sommarträningen är igång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

darroch.brandee@mailxu.com