bild (1)Den gångna helgen var en av JKA:s bästa instruktörer från högkvarteret i Tokyo på besök i Sverige. Våra klubbkamrater Phuong Do och Torbjörn Sjööar var på plats i  Malmö för att lära sig det senaste från en av de främsta.

– Det var väldigt kul och lärorikt, samtidigt som det är häftigt att vara på träningsläger tillsammans med så många andra karatekas från hela Sverige, säger Torbjörn, som är lite öm i höfterna efter att ha tränat mycket Unsu.

Sensei Izumya hade en ordentlig genomgång av katan Unsu för de brun- och svartbälten som var med och instruerade på ett väldigt pedagogiskt sätt så att alla hade chans att hänga med. Unsu anses vara den svåraste katan inom Shotokan. Den har både ett avancerat 360 graders hopp, och sparkar från liggande position.

– Det är få som kan lära ut Unsu ordentligt, så det var väldigt roligt att få en ordentlig genomgång av den katan med bunkai och allt, säger Phuong.

På lägret tränade de också mycket grundtekniker och trots att det är samma sak som vi tränar hemma i klubben är det bra att få höra samma sak från en annan instruktör som kanske tar upp andra infallsvinklar än vad vi är vana.

– Sensei Izumya hade ett väldigt positivt sätt, han skrattade mycket både åt oss och åt sig själv, samtidigt som han var väldigt bra på att lära ut, berättar Phuong och Torbjörn och visar både bunkai och delar ur Unsu för oss andra, som förhoppningsvis också får chansen att träna för någon från JKA:s högkvarter någon gång.

Sensei Seizo Izumya reser runt mycket i världen och instruerar karate, efter Malmö bar det av till Portugal. Izumya har 7 dan och arbetar för sekretariatet på JKA:s högkvarter i Tokyo. Tyvärr har vi inga bilder från Malmölägret, men här kan ni se en video från Youtube där Izumya instruerar hoppet i Unsu.

 

 

På träningsläger med sensei Izumya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

gremomisha@mailxu.com saushaunte@mailxu.com