Karlstad Shotokan Karate lyckades kamma hem 4 Guld och 3 Brons under Riksmästerskapet i lördags.

Förmiddag
Dagen började med Leo, Filipp och Gustav.
Dessa killar kämpade väldigt bra och fick med sig både domare och publik när de genomförde sina kator. De stötte på tufft motstånd och alla tre fick till slut se sig besegrade efter att ha lyckats avancera sig uppåt i sin klass. I denna klass lyckades Gustav ta med sig ett brons hem.

Samtidigt på matta tre var Love uppe. Han kämpade och slet och vann första matchen men i den andra fick han se sig besegrad av en duktig kille. Love ställde också upp i Gohon kumite (femstegs kumite). Där vann han första matchen men i andra kan jag inte riktigt säga vad som hände. Love förlorade den matchen som jag ansåg att han skulle ha vunnit. Men domarna såg förmodligen något annat som jag inte var uppmärksam på.

Sedan var det Oscars tur att ställa upp. Oscar genomförde sina kator med bra stil och takt genom alla sina matcher. Han avancerade uppåt hela tiden och till slut tog han hem Guldet för andra året i rad. Oscar ställde samtidigt upp i Ippon kumite(enstegs kumite).
I denna klass tog Oscar med sig ett välförtjänt brons.

Näst på tur var det Linus och Sean. I kataklassen var det många duktiga som ställde upp och tyvärr åkte Linus ur tidigt medan Sean besegrade sina motståndare och tog Guldet. Båda ställde upp i kumite(Fri Fight), där de kämpade på bra. Linus förlorade sin match genom att hans motståndare var ett strå vassare. Sean fightades bra och vann några matcher men han blev diskad pga för hård kontakt. Sean utdelade ett kontrollerat slag där enligt domarna dömde det som för hårt.

Innan lunchpausen var det Emmelies tur att gå upp. Tyvärr rörde hennes nervositet till det. När Emmelie skulle göra sin kata fick hon en liten ”blackout” som gjorde så att domarna dömde till den andres fördel. Men väl i kumiten tände hon till. Emmelie vann övertygande sin första match. Den andra matchen var det jämnt men Emmelies motståndare var ett strå vassare och fick poäng för sina slag.

Eftermiddag
Efter lunchen var det dags för Ibra och Phuong att gå upp på mattan.
Ibra kom trea i brunbältesklassen där han förlorade mot en duktig kille från Helsingborg. Det gjorde så att Ibra tände till och fokuserade ännu mer när han gick upp på mattan för juniorernas öppna klass 16-20 år. Där var han fokuserad och bestämd och visade att han tillhörde toppen inom sin grupp. Ibra fick med sig ett Guld från juniorernas öppna klass.
Till sist var det Phuongs tur att tävla i kata. Phuong var fokuserad och bestämd i sina kator och det gjorde så att han lyckades ta sig till finalen. Väl i finalen utförde Phuong katan Sochin för första gången i tävlingssammanhang. Denna gång lyckades han vinna med 0.2 poäng över sin kompis Sam Biranvand som också är väldigt duktig i kata.

– Det är fantastiskt säger Dag Syversén själv. Det är svårt att säga vilka prestationer som var bäst. Att seniorerna presterade var väntat, men nu lyckades även ungdomarna.

Vi skulle vilja ge ett extra stort tack till de föräldrar som kunde följa med och hjälpa till. Utan er hade vi inte kunnat genomföra denna resa ner till Malmö.

Phuong

 

 

20120206-180137.jpg

 

20120206-221905.jpg

20120206-222035.jpg

Riksmästerskapet i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

brassard@mailxu.com cookinghamjonas@mailxu.com