Förra veckan ägde Karlstad Shotokan Karates Girls Camp rum!

Klubbens tonårstjejer hade först en aktivitet per kväll, som innebar träning och hälsa på olika sätt:

Självförsvar. Vi fick komma till Karlstads kampsportförening och träna självförsvar på ett för oss nytt sätt. Vi lärde oss att jujutsun har en självförsvarsdel och en tävlingsdel (med tre delar: sparkar/slag, grepp samt mattkamp). Vi fick prova på olika typer av landningsteknik (kullerbyttor), grepp och kast. Oj vad kul vi hade! Varmt tack till Anders och Patrik för att ni tog så väl hand om oss!

Självförsvarsträning

Karatefys. Kondition- och spänstträning. Med hjälp av mittsar, hopp och snabba slag och sparkar fick vi upp pulsen rejält!

Karatefys

Core. Oavsett sport är en stark bål det som visat sig vara den gemensamma nämnaren för ett skadefritt idrottsutövande bland ungdomar. Så vi drog till träningscentret KMTI och fick ett core-pass av Petra, där vi använde oss av gummiband, vikter och pilatesboll. Stort tack, Petra! Vi fick oss en ordentlig utmaning och en lika ordentlig träningsvärk!

Core pass

Yin yoga. Vila och återhämtning är som bekant lika viktigt som själva träningen när vi idrottar. Yogaläraren Camilla gav oss ett lugnt, mysigt och alldeles ljuvligt pass i yin yoga. I denna praktik töjer vi bindväven och ökar på så vis rörligheten i kroppen. Den ger även en underbar mental återhämtning. Varmt tack Camilla!

Yin Yoga

Träningsveckan avslutades med ett dygn på Selma Spa i Sunne med helpension. Vilken final! Vi njöt av god mat, härliga stunder i poolerna och de olika typerna av bastu och av den sköna stämningen. Alla deltagare fick en varsin spabehandling, och vi valde antingen kroppsmassage eller ansiktsbehandling. Vi vilade, myste, skrattade och hade det helt underbart!

Tack alla tjejer för den här veckan!

Det var så kul att hänga med er, och vara med när ni antog de olika utmaningarna med nyfikenhet, kämpaglöd och gott humör. Jag tyckte även att det var väldigt fint att se hur väl ni tog hand om varandra och månade om att alla hade det bra.

Ni är omtänksamma och fantastiska personer allihop!

/Jennie

Stort tack till Svenska Karateförbundet för stöttning av detta projekt!

GIRLS CAMP 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sianez142@mailxu.com gelino_kamilah