Efter två inställda år med pandemi, var det äntligen dags för JKAs Sommarläger på Enighet Sportcenter i Malmö.

Till årets läger i Malmö åkte från klubben Sensei Dag, Jennie Dahlén, Agnes Lyngbäck, Lars Lundqvist, Johan Björkehed och Mattias Karlsson, som alla hade målet att gradera på fredagen. Även Gabriella Franzén och Phuong Do var på på plats och tränade under delar av veckan, och Ann Nersveen Syversen var med som vår största supporter.

Sommarlägret pågick under fem dagar med tre träningspass om dagen och avslutades på fredag eftermiddag med möjlighet att gradera till dan-grader.

Träningspass JKAs Sommarläger 2022
Foto: Sylve Holmgren, Åseles Shotokan Karateklubb

För alla som ska prova att gradera sig på fredagen, måste man träna och närvara på alla träningspassen under veckan, totalt 13 stycken.

Sensei Miro Unic instruerar på JKAs Sommarläger 2022
Foto: Sylve Holmgren, Åseles Shotokan Karateklubb

På plats under veckan finns Sveriges högst graderade instruktörer som delar med sig av sin kunskap och instruerar tre hårda och lärorika träningspass om dagen.

Sensei Kent Rantzow instruerar på JKAs Sommarläger 2022
Foto: Sylve Holmgren, Åseles Shotokan Karateklubb

Sommarlägret och graderingen är både en fysisk och mentalt tuff utmaning som det gäller att vara förberedd på, men det är också en lärorik och rolig karate-vecka.

Alla som åker till sommarlägret för att gradera, har förberett sig och tränat hårt inför den här veckan.

Så väl på plats handlar det om att få i sig tillräckligt med vätska och energi innan, mellan och efter träningspassen, och såklart ser till att man vilar och återhämtar sig så mycket man bara kan.

Gruppbild JKAs Sommarläger 2022
Foto: Sylve Holmgren, Åseles Shotokan Karateklubb

När samtliga 13 träningspass på lägret var avklarade, så var det dags för gradering på fredag efter lunch.

Kroppen är såklart sliten efter alla timmars träning under veckan och visst är det nervöst, men det är nu det gäller att visa upp sin bästa karate inför graderingskommittén.

Bakre rad: Lars, Johan, Mattias, Dag och Sensei Ted Hedlund.
Främre rad: Jennie och Agnes

Och vi klarade det! Alla från klubben blev godkända på graderingen. Såklart ville vi stolta få det här ögonblicket på bild tillsammans med Sensei Ted Hedlund 8:e. dan, chefsinstruktör JKA Sweden.

Sensei Dag klarade sin gradering till 5:e dan Godan, Jennie till 3:e dan Sandan, Agnes, Lars, Johan och Mattias 1:a dan Shodan.

Vi hade en jättebra och rolig vecka på årets sommarläger, både i dojon, men också på kvällarna då vi var ute och käkade tillsamman i ett sommarfint Malmö.

JKAs sommarläger 2022
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

kriegel.hlb sniffen_kamilah@mailxu.com