Karlstad Shotokan Karate har idag fyra nygraderade medlemmar. Alla fyra klarade av graderingen på ett övertygande sätt under sista dagen på JKA:s sommarläger i Malmö.

Gustav Nygren graderade till Shodan (Svart bälte), Torbjörn Sjööar graderade till Nidan (2:a svarta), Ann och Phuong graderade till Sandan (3:e svarta). I mitten Sensei Ted Hedlund 7 dan, chefsinstruktör Sverige.

Stort grattis och grymt bra jobbat!

Nio medlemmar från klubben har under veckan varit och tränat på det årliga sommarlägret som arrangeras av JKA Sweden, där Sveriges högst graderade sensei håller i träningspassen, tillsammans med Ted Hedlund 7 dan, chefsinstruktör i Sverige och Sensei Bura 8 dan, chefsinstruktör i Danmark och teknisk direktör för JKA Europa.

Solen skiner och ute är det minst 30 grader varmt i skuggan, perfekt semesterväder! Inne i dojon där vi tränar är det upp mot 40 grader och minimalt med syre.

Vi har kört tre hårda träningspass om dagen och det förväntas att du som är här presterar ditt bästa på varje träning. Du reser dig inte upp från ställning ”bara” för att du är trött, ingen paus för att dricka ”bara” för att du är törstig (det får du göra innan och efter passet).

Fokus genomgående under den här träningsveckan har framförallt varit Kihon och Kime, med attityd, timing och känsla framåt i teknikerna.

Både gi och bälte har varit helt genomblöta av svett och mycket fokus mellan passen har varit att få i sig vätska och energi, för att orka nästa träningspass.

Hemskt? Nej, visst har det varit väldigt jobbigt, men också väldigt roligt och lärorikt. Och såklart också roligt att få träffa alla andra som är där och tränar från klubbar från hela Sverige.

En helt vanlig eftermiddag i Malmö efter en dags träning innan middag.

Vi har förstås också haft en skön stämning och fina sommarkvällar tillsammans när vi har varit ute och käkat på kvällarna, eller ja, lassat i oss mat.

Här är några bilder från graderingen. Om du klickar på bilden öppnar den sig i större storlek.


JKA Sweden Sommarläger 2019
Märkt på:                        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

montejano.daisey@mailxu.com