Järvsölägret 2013
Järvsölägret 2013

 

Vi var fem personer från klubben tog sig den långa vägen till Järvsö i Hälsingland sista helgen i augusti för att få nyttig karate-påfyllning med Björn Grünstein, 6 dan inför höstterminen. Det var Dag, Mikael ”Greven”, Phuong, Sean, Ibrahim och Katarina som deltog vid lägret och fick andas lite frisk lantluft i det vackra landskapet.

Genomgång av Heian-kator

Vi tränade två pass under lördagen och hann gå igenom alla Heian-kator fram till Heian Yondan med noggrann genomgång av nyheter i form av förändringar i sättet att utföra teknikerna (direkt från JKA:s högkvarter i Tokyo…), samt övning av bunkai på de viktigaste teknikerna. Björn har alltid en väldigt bra genomgång av vad de olika teknikerna i katorna verkligen betyder och ser till att vi får öva på ”det vi verkligen gör”. Det är väldigt nyttigt och roligt och gör helt klart att vi blir bättre på kata. Det funkar inte att göra en rad tekniker utan att förstå vad de betyder. Ofta finns två-tre olika bunkai på teknikerna och vi fick testa alla varianter. Varje träningspass avslutades också med lite Jo-träning. Det var lite trångt i dojon, eftersom ett 25-tal deltagare hade hittat dit, så vi fick ta det försiktigt med ”stavarna”.

Frukost på sköna Helsingegården
Frukost på sköna Helsingegården

Pistolskytte mellan träningarna

Efter lunch åkte vi till närmaste staden Ljusdal för att skjuta pistol på en skyttebana. Vi fick träna att skjuta både mot tavla och genom att skjuta ner klossar. Fantastiskt roligt och bra anordnat av Ljusdals karateklubb! De mest erfarna skyttarna i sällskapet fick skjuta med riktiga revolvrar och några av oss fick äran att avfyra ett skott med en 357 Magnum-revolver. En häftig rekyl och spännande erfarenhet.

 

Badtunna, föreläsning, middag och trubadur

Efter sista kvällspasset badade några av oss i badtunna, medan andra tog det lugnt på rummet. Helsingegården bjuder för övrigt på härlig hemlagad mat till middag och ett särskilt gemyt. Efter maten höll Björn en föreläsning om karatens historia och kvällen avslutades med underhållning av en av karatesällskapets talangfulla trubadurer, som avverkade hits från bland annat Police, Bruce Springsteen och Mando Diao.

Söndagens träning bestod av Heian Godan och Bassai Dai med Bunkai och Jo på slutet.

Bra upptakt på Järvsö-lägret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

githensrobin@mailxu.com