Thorbjörn, Phuong, Oskar och Ibrahim efter första passet på Malmölägret.
Thorbjörn, Phuong, Oskar och Ibrahim efter första passet på Malmölägret.

 

Sensei Dag och fyra andra klubbmedlemmar (Phuong, Oskar, Thorbjörn och Ibra) finns just nu på plats i Malmö för årets sommarläger på Enighet Sportcenter där de blir drillade av Nordens främsta karateinstruktörer; Jörgen Bura, 7 dan från Danmark, Ted Hedlund 7 dan från Malmö och Björn Grünstein 6 dan. Dag och de andra har haft en bra första dag där de under första passet fick lära sig att tömma kroppen för att de ska får plats med alla nya kunskaper de får under lägret.

Under det andra passet var de uppdelade i olika grupper. Svartbälteklassen övade detaljer på Heian Shodan och Heian Yondan och fick lära sig om katans historia och varför JKA är den bästa karate-stilen för oss. Brunbälten och övriga tränade på perfektion, vilket man får genom tajming – när höft, teknik och andning synkroniserar.

Mellan första och andra passet tränade Ibra kumite, Dag och Phuong kata medan Thorbjörn tränade graderingstekniker. På fredag ska han gradera sig till svart bälte – Shodan. Vi håller tummarna! Dagen avslutades med Jo-träning för Björn Grünstein.

– Kroppen känns helt okej efter första dagen, säger Dag, som avslutade dagen med de andra med en rejäl middag – två kilo kyckling och råris. Verkar vara en bra uppladdning inför resten av veckan.

– Proppmätt, tillägger Thorbjörn.

Vi andra här hemma ser fram emot fler rapporter från veckan i Malmö och de kunskaper ni får med er i era tömda kroppar:-)

Påfyllning av karatekunskaper på Malmölägret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

romulus@mailxu.com