karatetraning_saffle

 

Idag var det dags för kumite-träning tillsammans med Säffle karateklubb igen. Den här gången var vi flera från klubben som åkte och vi fick dessutom sällskap av fyra medlemmar från Jujutsu-klubben. I Säffle var det karateläger den här helgen med besökare från Stockholm och Göteborg så det blev en intensiv uppvärmning med ett 50-tal deltagare. Uppvärmningen var lite knivig för oss, som inte var vana – eftersom den hade inslag av rätt svåra akrobatiska övningar två och två. Vi får öva till nästa gång:-) Likaså hade Säffle-klubben lite svårt att hänga med när sensei Dag introducerade ”Stjärnan” och kombinationen age-uke, gyaku-zuki. Vi var i alla fall rejält varma när vi satte igång med kumiteträningen.

Avstånd och gard

Dag hade en väldigt bra genomgång med olika övningar där vi tränade på att hålla rätt avstånd, hålla upp garden och kontra när motståndaren var på väg framåt. Vi började med att lätt väja undan för en gyaku-zuki och snabbt kontra med mawashi-geri eller ura-mawashi-geri. Vi fortsatte sedan med olika avståndsövningar – bland annat en där vi skulle försöka komma innanför motståndarens skyddsbubbla och den andra kontra när vi kom för nära. Vi övade också kizami-zuki följt av nagashi-zuki där vi kommer  så nära att vi kunde ta tag i motståndaren. Efter det tog jujutsu-klubbens huvudinstruktör Sonny över och visade två olika typer av svep och omkulldragningar som vi övade på. Det var riktigt kul!

Efter träningen blev det pizza och kebab i Säffle innan hemfärd. Vi var alla väldigt nöjda med det här givande samarbetet klubbarna emellan, som är avslappnat och kul. Vi tackar våra karatevänner i Säffle och Jijutsu-klubben och ser fram emot nästa gång.

 

 

Kul kumiteträning med flera klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

mikkelsen_carol@mailxu.com sumida@mailxu.com