RF-SISU Värmland och Svenska karateförbundet har möjliggjort att vi kan erbjuda klubbens medlemmar en kurs i MENTAL TRÄNING under hösten 2024!

Grupp 1: TÄVLINGSGRUPPEN

Vem? Du som deltar i tävlingsträningen på fredagar, tävlar regelbundet och är 11 år eller äldre, samt tränare och coacher.

När och var? 26/9: Halvmånen i Sundsta idrottshus. 3/10: Diskusen i Eva Lisa Holtz Arena. 10/10: Halvmånen i Sundsta idrottshus. Alla tillfällen kl 18-20.

Grupp 2: TRÄNINGSGRUPPEN

Vem? 
Du som tränar i vuxengruppen,samt coacher och tränare, som är 13 år eller äldre.

När? 
30/921/10 och 25/11. Alla tillfällen kl 18-20.

Var? 
Halvmånen i Sundsta idrottshus.

Kostnad?
Gratis!

OM ACT

Acceptance and Commitment Therapy är en typ av kognitiv beteendeterapi (KBT) som fokuserar på att hjälpa individer att acceptera sina tankar och känslor istället för att kämpa mot dem. Genom att öka psykologisk flexibilitet uppmuntrar ACT människor att agera utifrån sina värderingar, även när de har svåra tankar eller känslor. Inom idrotten används ACT för att hjälpa idrottare hantera prestationsångest, stress och bristande självförtroende i tränings- och tävlingssituationer. Med hjälp av ACT lär sig idrottare att vara närvarande i nuet och acceptera sina inre upplevelser. Detta kan förbättra deras fokus, prestation och förhållningssätt till både framgångar och motgångar.

OM KURSEN

Gruppen får en introduktionsutbildning i ACT i en idrottskontext med verktyg och material som kommer att tillämpas under terminens gång i olika sammanhang beroende på de aktivas olika fokusområden (dvs. tävling, gradering, andra delar av livet).

Upplägget baseras på tre tillfällen för varje grupp med medföljande hemuppgifter.

OM VÅR KURSLEDARE

David Hanley är KBT-terapeut och idrottspsykologisk rådgivare. Han har grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning elitidrott och prestation, och lång erfarenhet av spelar- och ledarrollen samt landslagsuppdrag inom rugby. Han jobbar med elever och tränare på flera idrottsgymnasium och är anknuten som KBT-terapeut och idrottspsykologisk rådgivare till Riksidrottsförbundet, Friidrottsgymnasiet i Karlstad, Svenska Curlingförbundet och som tränarutbildare hos det internationella Rugbyförbundet, World Rugby. För mer info: www.davidhanley.se

VARMT VÄLKOMNA!

Frågor? Om du har frågor kontakta Jennie Dahlén

Kurs i mental träning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

maise-wes