Meki, Albnor, Almir, Norah, Agnes, Alva och Alex placerade klubben på 12:e plats i poängligan med sju medaljer.
Meki, Albnor, Almir, Norah, Agnes, Alva och Alex placerade klubben på 12:e plats i poängligan med sex medaljer.

Det gick bra för Karlstad Shotokan Karate i helgen, när klubben med sju deltagare tog en guldmedalj och sex brons vid barn och ungdomstävlingen Elit Karate Cup på Lidingö. 28 klubbar från hela landet deltog i tävlingarna och klubben placerade sig på 12 plats totalt i poängligan.

Bronsmedaljören Norah Örtmark imponerade stort när hon gick tre matcher i kata klassen flickor 9 år. Hon mötte Melaine Roberts från Team Sanchin i första matchen, Tara Nybergh från Stockholms karateklubb i andra och förlorade sedan mot Agnes Nyman från Team Elit som sedan vann finalen.

I lag-kata fick klubben guld i klassen flickor 10-11 år, med Agnes Lungbäck, Norah Örtmark och Alva Nilsson.

– Jag är stolt och nöjd över att klubben med så få deltagare kommer hem med sju medaljer och en placering i övre delen av medaljligan. Det var hög klass på deltagande klubbar, säger Dag Syversen klubbens huvudinstruktör.